Idag är torsdag och imorgon ska jag smaka av den. Visserligen smakade jag av den på Ålandsbåten. Då hade de 3,5 resp. 7-årig variant av den. Men den jag köper misstänker jag är 5-årig. Den kostar 543:- flaskan och smakar förhoppningsvis bra.
Det var bara 2 flaskor kvar av den, så tydligen är den populär precis som årgångsglöggen. På lördag ska jag se Jesus Christ Superstar i Linköping (Missionskyrkan) tillsammans med min särbo (MonkanS) och hennes exmake. Efter det ska jag laga till en middag. Det blir påskkyckling.
Receptet här:
Ingredienser:
ca 6 st kycklingfileer ½-1 tsk salt 1 krm vitpeppar 3 dl creme fraiche 100 gr rökt skinka 3 msk hackad persilja 1-2 tsk fransk senap 2 dl riven västerbottensost eller annan lagrad | |
Stek filéerna gyllenbruna i panna. Salta och peppra.
Lägg över i en smord ugnsform.
Finhacka skinkan och blanda den med creme fraiche, persilja, senap och ost.
Bred blandningen över fileerna och stek i mitten av ugnen i 225 grader ca 25 min eller tills rätten har fått färg.
Servera med någon grönsak och kokt, stekt potatis eller potatismosrosor.
Pasta eller ris är också gott till och även klyftpotatis.
Potatisrosor:
Pressa kokt potatis,salta,lägg i en klick matfett och en äggula.
Vispa moset pösigt och spritsa *rosor* på ett ugnssäkert fat.
Gratinera i 250 grader ca 10 min eller tills topparna har fått färg.
Gäller för 6 pers. bör tilläggas.
Hur helgen förlöpt kommer det rapport om senare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar